Pratik Bilgiler

Et Seçimi Ciddi Bir İştir! Et Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Et seçimi hem sağlıklı beslenme hem de lezzet konusunda büyük bir öneme sahip. Doğru yapılmayan et seçimi sindirim sorunlarına ve lezzetsiz yemeklere sebep olabilir. Peki et seçimi nasıl yapılmalı?

Dinlendirilmiş Et Sağlık ve Lezzetlidir!

Etin dinledirilmiş olması et seçiminde önemli noktalardan biri! Kesildikten sonra dinledirilmeden satılan etler dinlendirilmiş olanlara göre daha serttir ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Ayrıca etin dinlendirme işleminin de uygun şartlarda gerçekleşmiş olması gerekir. Molu Et Entegre Tesisinde etler uygun şartlarda ve etin sağlıklı bir şekilde tüketilmesine uygun sürelerde dinlendirildikten sonra satışa sunulur.

Etin Rengi Size Tiyo Verir!

En basit ama kilit nokta ise etin rengi! Kırmızı veya koyu pembeden farklı bir renkte etleri asla tercih etmemelisiniz. Etin rengi sağlıklı olup olmadığı konusunda size tiyo verir. Griye çalan veya açık pembe etlerin bozuk olma ihtimali yüksektir ve bu etleri tüketmek ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmanıza sebep olabilir.

Ağır Kokan Et Bozuk Olabilir!

Et seçerken kolaylık sağlayan bir diğer kriter ise etin kokusu! Kaliteli ve sağlıklı eti, sağlıksız olandan kolaylıkla ayırmanızı sağlar. Eğer ette kendi kokusu dışında farklı, ağır bir koku varsa kesinlikle tercih etmemelisiniz. Ağır koku size etin bozuk olduğunu söylüyor olabilir.

Güvenilir ve Onaylı!

Satın alacağınız etin sağlıklı koşullar altında kesilmiş olması çok önemli. Bu koşulların sağlanıp sağlanmadığını bilebilmek için ise et satın alırken güvendiğiniz markaları tercih etmelisiniz. Tercih ettiğiniz markanın bağlı bulunduğu bakanlıklar tarafından gerekli tüm belge ve sertifikalara sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Güvenilir olmayan markalardan satın aldığınız etler kaçak ya da uygun şartlar altında kesilmemiş olabilir.

Yukarıda söz ettiğimiz dört kritere uyarak seçtiğiniz eti gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ya da tüm bu kriterlere sahip hem sizin sağlığınız düşünen hem de tam damak tadınıza göre kaliteli etler üreten Molu Et’i tercih edebilirsiniz.